Anyone noticed Unblockus or Unotelly affecting VOIP? - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Internet Television: Streaming Services including Netflix and Apple TV

Digital Home Helpful Information

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2012-05-02, 05:03 PM   #1
toronto_guy
Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 24
Default Anyone noticed Unblockus or Unotelly affecting VOIP?

I've been using Unblockus for a few months now, and quite enjoying it. I have the DNS servers set at the router level.

I just noticed today that I'm unable to make 1-866 calls using my Vonage VOIP account. I keep getting the message, "the call cannot be completed as dialled." The number works fine on my cell phone.

Now, is this issue caused by Unblockus making Vonage believe that I am in a different region, or is this just a general VOIP issue?

Sorry if I'm a little off topic, but there seems to be more discussion regarding Unblockus in this forum than the VOIP forum.
toronto_guy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2012-05-04, 09:43 AM   #2
m3repair
 
Join Date: May 2011
Location: Etobicoke, ON
Posts: 418
Default

why not reset your DNS settings and see if the call goes through, personally speaking I have VOIP but a different provider and usually don't call 1-866 numbers, but I read awhile back that those calls are routed funny and a times what should be a free call ends up being a paid call because the direction of the call goes to different places with that 1-866 number. I am hoping that sheds some light on the issue.
m3repair is offline  
Old 2012-05-09, 09:24 AM   #3
timberland29
 
Join Date: Dec 2007
Location: Toronto
Posts: 81
Default

If you find that unblock us is affecting your VoIP then just change the dns manually on each streaming device that needs it. In my case I only have my apple tvs and blu ray players using unblock us dns.
timberland29 is offline  
Old 2012-05-12, 06:23 PM   #4
igot6strings
Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 15
Default

I'm with timberland on this. Its probably a good idea for security reasons to have it set on each device so you can disable it as needed.
I do trust unblock-us as I use it myself but I still feel a bit weary about having my internet network on their DNS. Its simple to toggle on/off on most devices anyway so why not go that route if its affecting your means of communication?
igot6strings is offline  
Old 2012-05-14, 12:49 PM   #5
toronto_guy
Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 24
Default

I verified that the 1-866 issue is specific to Vonage, and not related to unblock-us. I was just curious if anyone else had experienced the same thing.

I'm not concerned enough with security to enter device by device DNS settings. Really, I have no more reason to trust Rogers that I do unblock-us.

I use a newsgroup server with SSL enabled, and I have a VPN server I can use as well.

Cheers.
toronto_guy is offline  
Old 2012-05-14, 02:18 PM   #6
igot6strings
Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 15
Default

Yeah I agree with you there. Rogers is the biggest crook in the internet business. lol
igot6strings is offline  
Old 2012-05-15, 08:54 PM   #7
HDTV101
Veteran
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,033
Default

Could be that Vonage now thinks you're in the USA and is not allowing you to call Canadian 1-800 numbers.
HDTV101 is offline  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 04:03 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.