Media Room 2.1: Release Date, Features, Wish List?(now 2.1.2295) - Page 9 - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Telus > Telus IPTV (also known as Optik TV)

Digital Home Helpful Information

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2012-05-02, 05:46 PM   #121
s0ren
Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver
Posts: 7
Default

I'm wondering if any of the telus techs following the forum know anything about when the optik 2.1 update for the xboxes will happen? A few people have said they received something by email or by regular mail about how to update, but i've had the 2.1 update on my pvr for almost 3 weeks and no word about my xbox. Are the xboxes getting updated after the rollout to the 430s and 330s are complete? My xbox is the receiver that I use the most and after having the benefits of the update on my pvr using the xbox is painful
s0ren is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2012-05-02, 06:26 PM   #122
Blintok
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver BC
Posts: 299
Default

So yesterday morning i reboot the cis430 and i see an update yes/no selection. Holy H E double hockeysticks ..the update!! finally.

selected yes and let it do its thing. 20min later box still at the box is initializing window. So figured something not right here, must be frozen. Reboot again and it starts the update. I get the progress bar with warning not to turn off box during update.

it restarted itself and i am now on 2.1 - yay!!

i also noticed the blue led is always on now. but so far i notice less sound pauses/mini freezes.

(PS - this is Downtown Vancouver near Chinatown)
Blintok is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-02, 07:54 PM   #123
Canucks4life
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 56
Default

I received a letter in the mail today about the update dated April 16, 2012. Talks mostly about the PVR now automatically will use power saving mode after being idle 4hrs apparently saving over $10/year.
Canucks4life is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-03, 01:35 AM   #124
warrenmr
 
Join Date: Oct 2005
Location: Kelowna, British Columbia
Posts: 51
Default

Still no update for me. Getting jumpy...
__________________
Pioneer PDP-5020FD Onkyo TX-SR875 Paradigm Loudspeakers
warrenmr is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-03, 12:04 PM   #125
Barry N
 
Join Date: Feb 2011
Location: Edmonton
Posts: 177
Default

I have a black Cisco box and a silver Scientific Atlantic. The other day I was able to update the Cisco Box,but the Scientific will not update. I phoned tech support and they told me that they would have to send the registration number to Microsoft because it will take the update to 2.1.2295
__________________
A word to the wise ain't necessary - it's the stupid ones that need the advice.
Barry N is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-03, 12:10 PM   #126
SilverElectric
 
Join Date: Nov 2011
Location: TELUS
Posts: 52
Default

Most of the old SA boxes were from a previous middleware (Minerva, not Microsoft Mediaroom), and to the best of my knowledge, they will be receiving the update later in the rollout. Support can't do much to help you, just have to wait for the updates to reach all the boxes. I can't do more to help, but just want to confirm that it's not a problem with your box or service, it's just in a different device group than your other boxes.
SilverElectric is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-03, 04:36 PM   #127
Barry N
 
Join Date: Feb 2011
Location: Edmonton
Posts: 177
Default

Thanks for the info. I just thought it was strange that one box updated and not the other.
__________________
A word to the wise ain't necessary - it's the stupid ones that need the advice.
Barry N is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-03, 05:05 PM   #128
SilverElectric
 
Join Date: Nov 2011
Location: TELUS
Posts: 52
Default

yeah typically it's the entire household at once, the exception being just for the SA boxes that were flipped from Minerva to Mediaroom.
SilverElectric is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-03, 07:08 PM   #129
jimbo99
Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by SilverElectric View Post
yeah typically it's the entire household at once, the exception being just for the SA boxes that were flipped from Minerva to Mediaroom.
I have 3 Cisco boxes. 1 Cisco PVR and two other Cisco boxes. One box has updated to 2.1, but the PVR and other Cisco box are still on 2.0. Did a full reboot on all boxes, starting with the router, and still no update on the other 2.

Called Telus and CSR tells me that it is possible for only one box to update at a time. I just have to wait until the updates are available for the other two. He couldn't tell me why only one updated, but that I would have to wait for the other two to update "sometime".
jimbo99 is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-03, 11:35 PM   #130
merve04
 
Join Date: Jul 2007
Location: Edmonton, AB
Posts: 976
Default

Quote:
Originally Posted by SilverElectric View Post
yeah typically it's the entire household at once, the exception being just for the SA boxes that were flipped from Minerva to Mediaroom.
Same for me, the 330's updated but not the PVR.
__________________
Panasonic PT-AE4000|Pioneer VSX-1021K|Energy Connoisseur CF-50, CC-10, CB-10, Velodyne VDR-12|Sony BDP-S350|Roku 2 XS|Harmony One
LG 55LE5500|Elite VSX-43|Yamaha NS-8390|Polk Audio PSW-10|Samsung BD-P1600|Roku 2 XS|Harmony Smart Hub
LG 42LC7D|Roku 2 XS|Harmony 600
merve04 is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-04, 03:46 PM   #131
zapperman
 
Join Date: Apr 2009
Location: Chilliwack, BC - Sardis area
Posts: 375
Default

Quote:
Originally Posted by jimbo99 View Post
I have 3 Cisco boxes. 1 Cisco PVR and two other Cisco boxes. One box has updated to 2.1, but the PVR and other Cisco box are still on 2.0.
Echo this (have all 3 Cisco's), except my PVR and 1 STB updated. I am still waiting for my last Cisco STB to update and it's been over a week now. I'm hoping that not having one updated is the reason I haven't noticed any improvement...
zapperman is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-04, 11:02 PM   #132
BKman74
 
Join Date: Feb 2011
Location: Vancouver, BC - CIS 430-500
Posts: 163
Default

@scorpion i already resetted the boxes plus @leafs i just signed up with optik in February. That's when i got my boxes. Reseting the internet doesn't work either. It's ok. The lagging stopped yesterday.
BKman74 is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-05, 01:49 AM   #133
mactalla
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 34
Default

Quote:
I'm hoping that not having one updated is the reason I haven't noticed any improvement...
There's one way to test that: disconnect the non-updated one and perhaps reboot. Then use the system for a bit before inviting the ugly duckling back to the party.
mactalla is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-07, 10:13 PM   #134
Artiecon
 
Join Date: Dec 2010
Location: Calgary
Posts: 67
Default

We just got the update to both 430 and 330 boxes this evening in North Calgary
Artiecon is offline   Quick reply to this message
Old 2012-05-08, 03:04 AM   #135
i6s1
 
Join Date: Jan 2010
Location: TELUS Employee
Posts: 241
Default

The last service group has been added. All the STBs originally loaded with Mediaroom will update on reboot. The STBs that were originally loaded with Minerva will be added to the update list soon. All silver STBs and a small number of black STBs were flipped from Minerva.

Once again, the easiest way to check the box is to press guide. If it says Optik in the upper left, it's been updated to 2.1. If it says Telus, it's still on 2.0.
i6s1 is offline   Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 09:48 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.