RF Remote Solution for Rogers HD Digital Box - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Consumer Electronics and Home Computing > Home Theatre Corner

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2012-04-26, 11:35 AM   #1
MarcMartin
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Default RF Remote Solution for Rogers HD Digital Box

I've got a small TV and a rogers box in my kitchen. The rogers box needs to be hidden in a cupbord to stay out of sight, and since the Rogers remote is IR only, this isn't a great solution.

I assume I need to buy a new remote and possibly an RF receiver / IR Emitter, but have no idea what I'm looking at cost-wise or quality-wise. Any advice would be appreciated.

I've already looked at some of the inexpensive IR emitters, but they all seem to have a dongle that has to be visible somewhere, and that won't work for this setup since it's a completely closed cupboard.

Thanks!

-Marc
MarcMartin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2012-04-26, 11:45 AM   #2
Dr.Dave
Moderator
 
Join Date: Aug 2005
Location: Winnipeg
Posts: 6,647
Default

You will have to run a video cable from the Rogers box to the TV. The IR extender could sit on top of the TV and run parallel to the video cable.
Dr.Dave is offline  
Old 2012-04-26, 11:51 AM   #3
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 52,411
Default

You don't need a new remote, just an IR repeater. Repeaters have been discussed many times in the forum - a search of this particular forum for "repeater", "blaster", "extender" etc. should find several previous threads. A search of the web for "IR Repeater" also provided me with several options. Here's one sample from the forum:

http://www.digitalhome.ca/forum/show...epeater&page=4


Here's a post useful for those new to the forum:

http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?t=57741
__________________
57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
Old 2012-04-26, 01:19 PM   #4
MarcMartin
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Default No Repeater

As stated in the first past, I don't want to use a repeater because I can't have anything sticking out from the cabinet. Obviously I know I need to have a video line going, but that was built in when the TV was installed (they ran the HDMI from the cabinet to the well behind the TV), but there is no way to leave a receiver sitting out in the open somewhere, just not an option.

So is there a reco on a RF receiver with an IR emitter and a paired Universal RF Remote?
MarcMartin is offline  
Old 2012-04-26, 01:40 PM   #5
Dr.Dave
Moderator
 
Join Date: Aug 2005
Location: Winnipeg
Posts: 6,647
Default

That makes sense now - I didn't realize you already had an HDMI cable pre-installed.

Sorry I don't have a recommendation for a specific RF
Dr.Dave is offline  
Old 2012-04-29, 04:43 PM   #6
alebowgm
Veteran
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4,508
Default

I think this is what you need.

"Smarthome IR to RF to IR Remote Control Range Extender Kit - 433 MHz"

Tigerdirect has these on their site, not sure about in store.
__________________
CM4228, CM4220HD, Samsung LNT3242H, AccessHD DTA1080D, RCA DTA800, CM7775, Samsung DTB-H260F, Samsung LN40B750
alebowgm is offline  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 10:28 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.