Bell DSL Internet - what's your top speed - NOT Fibe - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Bell Canada Enterprises (BCE) > Bell Canada Home Phone and Internet

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2012-03-18, 10:40 PM   #1
kovalev
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lachute, Quebec
Posts: 230
Exclamation Bell DSL Internet - what's your top speed - NOT Fibe

If you are interested in doing a kind of survey about the top speed with BELL DSL internet (or up to speed) your are subscribed to, compared to your actual top speed.
Using either Bell speed test or any other reliable internet speed test.

Be honest, when running the test, do not use internet for something else in the same time...

Here are my results.
Suscribed to Qc Essentiel Plus
DL 2Mbit/s UPL 800Kbit/s

Actual speed test
DL 2.15 Mbit/s
UPL 680 Kbit/s

So thumbs up for now ! p.s. Note the fastest available at my house is 3Mbit/s. with PERFORMANCE DSL BELL (the up to 7mb/s)
kovalev is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2012-03-20, 12:48 AM   #2
Ed7789
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 41
Default

At my location, in Verdun, I get 25Mbit/s down and 7Mbit/s up. I do get the advertised speeds. I know that my local loop is approximately 300m from the house, and the sync speed is at a theoretical 50Mbit/s combined up and down.
Ed7789 is offline  
Old 2012-03-30, 12:28 PM   #3
eng911
 
Join Date: Apr 2005
Location: Windsor, Ontario
Posts: 68
Default

In Stoney Creek, Ontario I get the full 25mb/7mb that I pay for. It's consistent and rarely do I have issues.
eng911 is offline  
Old 2012-03-30, 12:31 PM   #4
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 52,150
Default

That's Fibe, not DSL, totally different since it's FTTN. Let's stick to the (DSL) topic of this thread.
__________________
57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
Old 2012-04-03, 08:49 PM   #5
haywood
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 14
Default

I'm getting 4M down, 600k up

I'm subscribed to a legacy high speed (unlimited download)
Near Kingston, on

I think at one time it was advertised that i was supposed to get 6M download but it's never happened.
haywood is offline  
Old 2012-04-03, 11:06 PM   #6
flaminghomer
 
Join Date: Nov 2005
Location: Aurora, ON
Posts: 281
Default

Just got 6.23 down/0.92 up on speedtest.net. On the old 5/1 unlimited plan.
__________________
flaminghomer
Samsung Smart TV | Bell Fibe | Apple TV | Pioneer 919AH | Panasonic BD75 | Bose AM6
flaminghomer is offline  
Old 2012-04-04, 07:16 PM   #7
mr weather
Veteran
 
Join Date: Nov 2002
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 1,950
Default

I'm about the same as flaminghomer. Legacy, grandfathered 5/1 unlimited profile.
mr weather is offline  
Old 2012-04-15, 11:10 PM   #8
grandriver125
Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 13
Default

I live in Lakeshore, just east of Windsor. Download is 1.4 mbps and upload is .39 mbps. Mover here in 2008 and had Rogers prior to the move. What a downgrade. Initially I was paying for 5 mbps down and found max was 2. Told Bell if that is all they can give me then I just want to pay for 2. So they lowered the price and put me on 2. Of course then it dropped to 1mbps. To get the two they put me back on 5 I gather but charged for 2 - which is all they delivered. Now it has declined to 1.4 and it is dreadfully slow.

Last year we took a lightening hit that destroyed a number of items including the DSL modem. That is when speed tumbled. A fellow from Bell told me that the internet is not like the phone and they are responsible for the line right to the DSL modem and they should solve the problem. Anyone familiar with that issue?

Cogeco has cable rights in our area but will not come in because everyone has a dish. If they did I wouldn't hesitate to move all three services because Bell just does not seem interested in providing service when it effectively has a monopoly.
grandriver125 is offline  
Old 2012-04-22, 10:21 PM   #9
entourageguy
Rookie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Default

Bell is responsible for the dsl signal right to the jack the modem is plugged into. Call them
entourageguy is offline  
Old 2012-08-20, 10:47 AM   #10
GeoStar
 
Join Date: Jul 2009
Location: frik&glic land
Posts: 168
Default

They give me the wondurous speed of 2.56 down and 700 up in ottawa
__________________
cm4228hd; kt-200, philips distro
GeoStar is offline  
Old 2012-08-21, 08:14 PM   #11
haywood
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 14
Default

Had my old speed stream modem replaced and now I get 6M down and 0.7M up
haywood is offline  
Old 2012-08-22, 11:01 AM   #12
davidtcb
 
Join Date: Nov 2003
Location: Scarborough, Ontario
Posts: 91
Default

Although I am on Fibe 25/10, Bell has a speed test site to check your speeds.

http://206.47.199.107/
__________________
SA3250HD, Rogers VIP. Samsung SIR-T351 HD Tuner. JVC AV-30W585.

Last edited by davidtcb; 2012-08-22 at 01:30 PM. Reason: Removed Fibe speeds. Should have read the topic title...
davidtcb is offline  
Old 2012-08-22, 11:28 AM   #13
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 52,150
Default

davidtcb This is a DSL thread, not Fibe. See Post 4. I've left your post due to the link.
__________________
57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
Old 2012-08-24, 09:53 AM   #14
Dougofthenorth
 
Join Date: Oct 2010
Location: near Ottawa
Posts: 145
Default

Got rid of the Turbo Hub for DSl (via phone line)

Much much better

Bell Site http://206.47.199.107/
Down: 5.15 Mbps
Up: 0.98 Mbps Up
Ping N/A

Telus Site http://shv.globetrotter.net/test/
Down: 5.21 Mbps
Up: 0.91 Mbps Up
Ping 15 ms

Primus Site http://speedtest.primus.ca/
Down: 5.15 Mbps
Up: 0.92 Mbps Up
Ping 25 ms

SpeedTest Site http://www.speedtest.net/index.php
Down: 5.31 Mbps
Up: 0.92 Mbps Up
Ping 35 ms

World Internet Speeds List http://www.netindex.com/
By country & by province - Canada is in 33rd place

But 1st place as far as the fees we have to pay !!!
http://www.xcrew.net/content/the_cos...the_world.html

Coupled with the shamefull capping & throttling
Dougofthenorth is offline  
Old 2012-08-24, 10:46 AM   #15
jdevlin
 
Join Date: Nov 2009
Location: Wainfleet
Posts: 716
Default

You need to be careful of testing speeds. Some of the providers make sure the speed test sites are wide open so your speed looks high when in fact they throttle your speed at other sites.
jdevlin is offline  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 07:09 AM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.