Rogers Atlantic 2012 New Channels Discussion - Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums
 

Go Back   Canadian TV, Computing and Home Theatre Forums > Canadian Internet, Phone, TV and Wireless Service Providers > Rogers Communications > Rogers Cable - Atlantic Canada

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

Old 2011-12-24, 12:18 PM   #1
57
Moderator
 
Join Date: May 2002
Location: Toronto, Rogers, 9865 & 8300-eHDD, Panasonic TCP65S1, Denon AVR4310Ci; Sony KDL40W3000, 8300-eHDD
Posts: 52,517
Default Rogers Atlantic 2012 New Channels Discussion

New channels always generate a lot of discussion so this thread is for discussing new channels in 2012.

You're welcome to speculate and discuss new channels coming to Rogers Cable in Atlantic Canada in 2012 but PLEASE unless it's been confirmed by an official press release, be clear about what is speculation and what is fact.

A post saying "a CSR said it was coming" is NOT official, however, it does put it in the "highly" likely category.

If its posted on the CRTC site that its been approved by the CRTC but Rogers Cable has not said anything, I would consider that in the "not very likely at this time" category.
__________________
57's Optimization Services (Home Theatre Optimization) . . . . 57's Home Theatre (Latest equipment & photos)
57 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 2012-02-23, 01:35 PM   #2
winterwolf
 
Join Date: Oct 2009
Location: New-Brunswick (Acadian Peninsula)
Posts: 195
Default TVA Sports on channel 658

Hi,

To sports fan, TVA Sports is now available on channel 658.

I can watch it with Digital Basic, not sure if it's a free preview or permanent.
winterwolf is online now  
Old 2012-02-23, 03:44 PM   #3
kirjtc2
 
Join Date: Jul 2004
Location: Fredericton, NB
Posts: 677
Default

656 in Fredericton.

Hope it's made available in HD, especially if the Nordiques come back.
kirjtc2 is online now  
Old 2012-02-24, 07:13 PM   #4
lacadien72
Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Location: New Brunswick
Posts: 16
Default

658 in Bathurst area. Thanks Rogers! Next is RDS2! Come on Rogers, you can do it!
lacadien72 is offline  
Old 2012-03-21, 10:16 AM   #5
woodsie
 
Join Date: Jul 2009
Location: New Brunswick
Posts: 256
Default

I see by how dead this forum is lately that Rogers seems to have slowed any further efforts to provide any new HD channels.

I was speaking with an old high school buddy who is a Rogers tech here in my area of NB and he tells me they struggle endlessly with bandwidth constraints due to the out dated legacy infrastructure here and in the rest of the province and they're adding home monitoring now etc.. He tells me that it'll take a lot more investment $s from the big boys in Ontario to get all this old Fundy Cable infrastructure replaced and there's no sign of that anytime soon.

In other words, don't hold your breath NB and NFLD... Sadly..

Personally, I'd be happy w/AMC HD. Maybe when OWN HD dies they'll get license for it and provide it..
woodsie is offline  
Old 2012-03-22, 08:28 PM   #6
Tridus
 
Join Date: Oct 2003
Location: Fredericton, NB
Posts: 866
Default

A lot of the quiet here is that most of the former regulars have switched to FibreOp (which got AMC HD today). But yeah, lack of activity isn't helping. They might just be content to milk the market as much as they can rather then invest the money required to compete with Aliant.
Tridus is online now  
Old 2012-03-23, 08:55 PM   #7
Danster
Moderator
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lincoln.NB Pop 465,123
Posts: 5,780
Default

Aside from a few hiccups from FibreOp, the internet speed with no caps is a bonus.

When I finally switched from ROGERS, that very same day, they added the movie channels I had so much begged for. It was too late. They had broken my heart too many times. Honeymoon was over.

It is a shame ROGERS doesn't do much for the Atlantic area. I guess our money isn't good enough.
__________________
Home Theatre: Yamaha HTR-6190, Klipsch Speakers, SANYO PLV-Z4, TOSHIBA HDDVD, LG BD555C, Cerwin Vega HTS12 Sub, VIP2300, XBox 360, HTPC.
Danster is offline  
Old 2012-04-30, 01:46 PM   #8
winterwolf
 
Join Date: Oct 2009
Location: New-Brunswick (Acadian Peninsula)
Posts: 195
Default

CNNi (CNN International) is available on channel 178.

In my area it says Temporary Off Air, but I guest they will fix it soon, also wondering in what package it belong to, CNN is with Digital Plus.
winterwolf is online now  
Old 2012-04-30, 09:02 PM   #9
woodsie
 
Join Date: Jul 2009
Location: New Brunswick
Posts: 256
Default

The channel is available here in Miramichi but my sub doesn't have it and I have the "News" package w/FoxNews etc. Hard to say what package it is in..
woodsie is offline  
Old 2012-05-01, 02:55 PM   #10
winterwolf
 
Join Date: Oct 2009
Location: New-Brunswick (Acadian Peninsula)
Posts: 195
Default

I notice yesterday night that CNN International is not the IPG yet, I'm guessing that they are still testing it and/or waiting to be officially release or something.
winterwolf is online now  
Old 2012-05-11, 09:46 PM   #11
lacadien72
Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Location: New Brunswick
Posts: 16
Default CNN International

CNN International is available in the Bathurst region, on 178, and is now showing in the IPG
lacadien72 is offline  
Old 2012-05-12, 01:31 PM   #12
winterwolf
 
Join Date: Oct 2009
Location: New-Brunswick (Acadian Peninsula)
Posts: 195
Default

I notice it to, I've been watching it for 3-4 days now. Someone on an other thread says that it's in free preview until August 31st.
winterwolf is online now  
Old 2012-06-05, 06:17 PM   #13
TrueNorth
Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Location: New Brunswick
Posts: 20
Default AMC HD!

So it's avalable on Bell Fibre-op huh? Okay that just about does it. AMC has great shows, the best on TV Breaking Bad is coming back in July and that show just has to be seen in HD.

I don't think Rogers has AMC HD anywhere in Canada, so it must be a licencing thing, but still they should be able to work it out. C'mon Rogers!
TrueNorth is offline  
Old 2012-06-05, 06:37 PM   #14
thenewdc
Veteran
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,774
Default

Every other provider has AMC-HD except Rogers and I don't have a clue as to why??
thenewdc is online now  
Old 2012-06-06, 07:01 PM   #15
woodsie
 
Join Date: Jul 2009
Location: New Brunswick
Posts: 256
Default

Shaw owns the rights to AMC Canada. Who knows, maybe Shaw is holding it up as long as humany possible to maintain a competative edge. They've obviously are having issues w/Rogers.

The bigger issue we have here in NB/NL is the overall lack of interest Rogers has in investing in ANY further infrastructure to accomodate more HD channels period. If ON gets AMC HD, we likely won't see it in NB/NL for a long time anyhow considering they could give a rats a$$ about us Atl customers.

I stay with Rogers for 2 reasons only:

1. What HD channels they have, they have the best PQ compared to Sat and FibreOP.
2. 35% discount contract.

If any of the above 2 change for the worse before they improve their HD offering, I am gone. I am waiting for FibreOP mature more as it seems they have a way to go still w/channels, PQ and audio.
woodsie is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 03:54 PM.

Search Digital Home

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.